van roessel
van roessel

Zuurdesembrood zoals u het nog nooit heeft geproefd (of kent u het al?)

foto

#bakkertjezelf, alias Edwin Klaasen van Desemenzo, levert zijn bijzondere brood aan restaurants in het hele land – waaronder Parkheuvel** in Rotterdam, bistro Meneer Van Dijk in Waalwijk en restaurant De Molen* in Kaatsheuvel – en óók aan Slagerij-Traiteur Van Roessel. Daar zijn we trots op, want Desemenzo huldigt dezelfde principes als Van Roessel: puur, eerlijk, liefde en tijd.

Desembrood van Desemenzo is gebakken met aandacht voor bakkerstraditie, traditionele receptuur en eerlijke grondstoffen. Het brood wordt gebakken op basis van zuurdesem; een mengsel van meel en water, zonder gist. Het brood heeft een lekkere knisperende korst en is luchtig van binnen. Aan het zuurdesembrood worden de meest bijzondere ingrediënten toegevoegd, zodat er naast het pure zuurdesembrood tal van verrassende varianten zijn. Proef en beleef het zelf!

Desemenzo streeft ernaar desembrood te bakken waarin je de kwaliteit van puur natuurlijk brood herkent. Als Waalwijker kende ik Van Roessel uiteraard goed en als professionals kwamen we elkaar ook geregeld tegen. Toen ik eens een hapje zat te eten bij Hugo Inbetween en Dennis toevallig naast me zat, raakten we echt in gesprek. Het leidde tot een Waalwijks onderonsje en dat maakt het extra leuk. Maar vooral vinden we elkaar in ons streven om lekkere en eerlijke producten te maken.’

- Edwin Klaasen, Desemenzo