van roessel
van roessel

De beste en lekkerste kip… komt uit Loon op Zand

foto

Als u kiest voor verse kip of een bereid kipproduct van Van Roessel kunt u gegarandeerd vertrouwen op de herkomst, de kwaliteit en de allerbeste, volle smaak. Zonder fratsen en toevoegingen. Van Roessel werkt al meer dan 25 jaar nauw samen met poeliersbedrijf Van Berkel uit Loon op Zand.

Eigenaren Hans en Ellen van Berkel huldigen dezelfde principes als Van Roessel: eerlijk, transparant en met respect voor het dier en zijn leefomgeving. Vanuit een duidelijke visie en in overleg met ons kozen zij voor Gildehoen, een sterk en Hollands ras. De kippen worden in alle rust – en dus niet ‘versneld’ – grootgebracht, zonder gebruik van antibiotica. Hier wordt streng op toegezien middels externe controles; het ras is officieel gecertificeerd en 100% antibiotica-vrij.

Bekijk onderstaand filmpje en zie hoe de kippen alle ruimte hebben om te scharrelen. Daardoor vertonen ze speels gedrag; met balen stro kunnen ze zich heerlijk uitleven. Om het scharrelen te stimuleren, strooien Hans en Ellen naast het reguliere voer ook tarwe (afkomstig van boeren uit de regio).

Hans en Ellen van Berkel hebben hun duurzame werkwijze in alles doorgevoerd. Zo wordt de kippenmest opgevangen, om er vervolgens duurzame energie mee op te wekken. Hans zet zich naast zijn drukke werkzaamheden met hart en ziel in om zijn visie en werkwijze ‘op de kaart te krijgen’ binnen de sector en bij de landelijke politiek. 

‘We willen dat iedereen die kippenvlees eet, kan vertrouwen op een hoge kwaliteit, respect voor het dier, een duurzaam product en bovenal van een lekker, smaakvol stukje kip. Vlees dat de Van Roessel-garantie verdient.’ Lees hier meer: ook over label rouge "Boeren scharrelkip".

- Dennis van Dun, meesterslager