van roessel
van roessel

Van Roessel: vleeswarenspecialiteiten uit eigen slagerij

foto

Ons uitgangspunt is dat we al ons vlees op ambachtelijke wijze willen selecteren en verwerken. Ons team van vakmensen staat dan ook een zeer professioneel geoutilleerde productieruimte ter beschikking, met onder meer een kruidenkamer, pekelcel, rokerij en koelcellen waar het vlees de tijd krijgt om te rijpen.

Hammen worden hier gesneden, gepekeld en gemasseerd, waarna ze worden gerookt en gekookt. Een proces van enkele dagen, waarna deze overheerlijke gekookte ham in onze winkel ligt. Rauwe vleeswaren zijn juist maanden ‘onderweg’. Plaathammen worden met de hand gezouten, waarna ze twee maanden in de pekelcel verblijven. Nadat deze ham is gerookt, laten we deze nog een maand in alle rust drogen. Zo heeft iedere specialiteit een unieke receptuur en werkwijze. Meer weten? Neem hier een kijkje achter de schermen.

Enkele vleeswarenspecialiteiten uit eigen slagerij:
Dijkham – rauwe boerenham – lichtgezouten rookvlees (meerdere malen met goud bekroond!) - gekookte boerenham (2e plaats beste aspergeham Brabants Aspergegenootschap)

‘Naast de overheerlijke Dijkworst met truffel die we onlangs introduceerden, werken we nu onder andere aan Dijkham. Een prachtige ham die minimaal een jaar de tijd krijgt om tot volle smaak en rijkdom te komen. Nadat de ham wordt gezouten, wordt hij ingesmeerd met een laagje reuzel, zodat de ham rustig kan indrogen.’

- Dennis van Dun, meesterslager en meester worstmaker

‘Prachtige ham, mooi gevormd. Mooie vlezige smaak met een juiste vetrand. Een perfecte ham als begeleider van asperges.’

- Rob Nuijten, voorzitter jury ‘Lekkerste aspergeham 2013’ Brabants Asperge Genootschap over onze gekookte boerenham