Slagerij-Traiteur Van Roessel heeft een nieuwe topper in het assortiment: Serrano Trevélez. Deze serranoham behoort tot de beste hamsoorten van Spanje.
Het dorpje Trevélez ligt bij Granada en de Sierra Nevada, op 1750 meter hoogte, de hoogste plaats in Spanje. Nagenoeg het hele jaar waaien hier droge, koele winden en de lucht is er heel zuiver. Hammen worden er onder optimale natuurlijke omstandigheden gedurende minimaal twintig maanden gerijpt in speciale droogschuren (secaderos). De enige ingrediënten zijn grof zeezout en tijd, waardoor een zeer milde en geurige ham ontstaat.
Bijzonder: groot verschil met standaard serranoham zijn de langere rijping (twintig maanden in plaats van negen maanden), geen toevoeging van E-nummers en een lager zoutgehalte.
Lekker bij: Serrano Trevélez is heerlijk op (desem)brood of zo uit het vuistje bij de borrel.
Nu verkrijgbaar bij Slagerij-Traiteur Van Roessel, afdeling vleeswaren! Eerst proberen? Proeven mag!
‘Als slager heb ik een prachtig vak. Ik geniet van het ambacht én van het ontdekken en ontwikkelen van nieuwe smaken, specialiteiten en gerechten. Om mensen vervolgens te verrassen en te laten genieten.’