van roessel
van roessel

Van Roessel: een breed en wisselend assortiment vleeswaren

foto

Alle vleeswaren van Slagerij-Traiteur Van Roessel komen uit eigen slagerij en worstmakerij, met uitzondering van buitenlandse specialiteiten. Naast een vast ‘basisassortiment’ bieden we u wekelijks wisselende vleeswaren- en worstspecialiteiten aan, op basis van unieke, zelfontwikkelde recepturen en authentieke smaken of afkomstig van gerenommeerde buitenlandse specialisten.

Een greep uit ons assortiment:
rauwe boerenham – rookvlees – bacon – gekookte boerenham – achterham – gebraden fricandeau – rosbief – kalfsrib – rib eye – katenspek – gebakken spek – Indisch grillspek – kipfilet – serranoham – Parmaham – Jamón Ibérico de Bellota – Lomo Ibérico de Bellota – coppa – panchetta

1 van de 100 Parmaham-specialisten wereldwijd

Graag lichten we onze Parmaham uit. Parmaham – of op z’n Italiaans: Prosciutto di Parma – is een op traditionele wijze gedroogde rauwe ham. Parmaham heeft een zeer verfijnde zachte smaak en aroma. Het proces van drogen resulteert in een ham met een laag vetpercentage, rijk aan mineralen en vitaminen. De ham is minimaal twaalf maanden gerijpt voordat hij verkocht wordt.

Eind februari 2015 is Van Roessel uitgeroepen tot Parmaham-specialist. Deze mooie erkenning door het Consortium del Prosciutto di Parma is toegekend aan slechts 100 slagers wereldwijd. Dat wij tot dat selecte gezelschap behoren, is toch wel héél bijzonder!  

 Echte Parmaham is herkenbaar aan een vijfpuntige kroon op de ham of op de verpakking. Het Consortium di Parma ziet erop toe dat de ham met de kroon aan alle voorwaarden voldoet en dus Parmaham mag heten. Bij Van Roessel vindt u de enige echte!

'Ik voel me erg thuis op de vleeswaren-afdeling. Ik heb er plezier in om onze vleeswaren mooi te presenteren en vooral om klanten goed te kunnen adviseren. Daarvoor proef en keur ik uiteraard alle nieuwe vleeswaren en worst, om de smaak toe te kunnen lichten. Ook de service die je kunt verlenen vind ik fijn. Zoals oudere, alleenstaande klanten die om een paar plakjes vleeswaren vragen. Dat doen we graag voor ze.'

- Karin van Boxtel, afdeling vleeswaren