van roessel
van roessel

De chef-kok van Slagerij-Traiteur Van Roessel:
John van Delft

foto

John: ‘We schrijven alle recepten zelf’

Op 1 april 1990 verruilde John van Delft de restaurantkeuken – hij werkte onder meer bij Duinrand en Bosch & Hei – voor de keuken van Slagerij Van Roessel. “Toentertijd werkte ik nog in de winkel; ik begon met een pan nasi”, blikt John terug. “Dat breidde zich al snel uit, met verse maaltijden voldeden we echt aan een behoefte.” De nasi van toen prijkt nog steeds op de menukaart, die inmiddels flink uitgebreid is. De keuken verhuisde naar de productieruimte aan de Eerste Zeine, waar een professioneel geoutilleerde keuken is ingericht, die uiteraard geheel voldoet aan de hoogste normen op gebied van hygiëne en houdbaarheid.

 Naast de vast terugkerende gerechten, bedenken John en zijn team iedere week een verrassende weekschotel, nieuwe seizoensgerechten en meer.

Met de feestdagen pakken ze uiteraard extra uit. “Kerst is een geweldige tijd, ik ben in mijn element als het druk is”, aldus John. “We schrijven alle recepten zelf en maken alles ook zelf. Geen halffabrikaten dus!”

 “Sinds we niet meer in de winkel koken, lopen we elke week rond in de winkel. Om te praten met collega’s en vooral: met klanten. Weten wat de klant wenst, is erg belangrijk. Thuis gaat het werk nog even door, want mijn oudste dochter Niki werkt inmiddels ook in de winkel en we praten thuis veel over het bedrijf. Van Roessel is een echt familiebedrijf, dat maakt de betrokkenheid zo groot.”