van roessel
van roessel

De koks van Slagerij-Traiteur Van Roessel:
John en Anneke

foto

John: ‘We schrijven alle recepten zelf’

Op 1 april 1990 verruilde John van Delft de restaurantkeuken – hij werkte onder meer bij Duinrand en Bosch & Hei – voor de keuken van Slagerij Van Roessel. “Toentertijd werkte ik nog in de winkel; ik begon met een pan nasi”, blikt John terug. “Dat breidde zich al snel uit, met verse maaltijden voldeden we echt aan een behoefte.” De nasi van toen prijkt nog steeds op de menukaart, die inmiddels flink uitgebreid is. De keuken verhuisde naar de productieruimte aan de Eerste Zeine, waar een professioneel geoutilleerde keuken is ingericht, die uiteraard geheel voldoet aan de hoogste normen op gebied van hygiëne en houdbaarheid.

 Naast de vast terugkerende gerechten, bedenken John en zijn collega Anneke de Groot iedere week een verrassende weekschotel, nieuwe seizoensgerechten en meer.

Met de feestdagen pakken ze uiteraard extra uit. “Kerst is een geweldige tijd, ik ben in mijn element als het druk is”, aldus John. “We schrijven alle recepten zelf en maken alles ook zelf. Geen halffabrikaten dus!”

 “Sinds we niet meer in de winkel koken, lopen we elke week rond in de winkel. Om te praten met collega’s en vooral: met klanten. Weten wat de klant wenst, is erg belangrijk. Thuis gaat het werk nog even door, want mijn oudste dochter Niki werkt inmiddels ook in de winkel en we praten thuis veel over het bedrijf. Van Roessel is een echt familiebedrijf, dat maakt de betrokkenheid zo groot.”

Anneke: ‘Alles is mooi om te koken’

Anneke de Groot uit Waspik is sinds februari 2010 werkzaam bij Van Roessel. Ze deed veel ervaring op bij cateringspecialist Arjan van Dijk, waar ze souschef was. De ervaring met grote volumes komt haar zeer van pas. Vader was kaasboer, dus het werken met lekkere specialiteiten is Anneke niet vreemd. “Een voorkeur voor een gerecht of thema heb ik niet, alles is mooi om te koken. Wel vind ik het extra leuk om ‘vergeten’ groenten zoals schorseneren in een nieuw gerecht te verwerken. Ons wekelijkse rondje door de winkel levert altijd wel leuke suggesties op. Bij het bedenken van nieuwe schotels pak ik daar zeker wel op terug.”

foto